Natuurlijke betonlook: Sneldrogende cementdekvloer


Een cementdekvloer kent van nature lange droogtijden! De indicatieve droogtijd van een cementdekvloer is circa 1 week per cm laagdikte dat wil zeggen dat een gemiddelde cementdekvloer tussen de 6 en 8 cm dik een droogtijd heeft van 6 tot 8 weken voordat de vloerafwerking, zoals bijvoorbeeld de betonlook gietvloer, venetiaans woonbeton en pvc vloer, gelegd kan worden.

Droogtijdversnellers


Door de toevoeging van een droogtijdversneller 4,10 of 16 dagen aan de mortelspecie tijdens de realisatie van de cementdekvloer kan de droogtijd enorm versneld worden. Afhankelijk van de gekozen droogtijdversneller kan de vloerafwerking al naar 4, 10 of 16 dagen gelegd worden en is het gemeten vochtpercentage volgens de carbid methode lager als 2,5% restvochtgehalte. Ideaal dus om bij tijdsnood snel uw vloerafwerking te laten leggen!

Gevlinderde cementdekvloer met transparante matte coating


De realisatie van een gevlinderde cementdekvloer met een droogtijdversneller is mogelijk waardoor de cementdekvloer al snel voorzien kan worden van een transparante matte coating en het risico op bevuiling tijdens het drogingsproces sterk verkleind is. Een gevlinderde cementdekvloer voorzien van een transparante matte coating is niet een voor de hand liggende keuze als betonlook vloerafwerking doordat deze vloer enige mate van ruwheid en robuustheid kent. In de particulieren sector zien wij deze keuze van betonlook vloerafwerking weleens als tijdelijke afwerking vanwege budgettaire redenen, waarna in een later stadium gekozen wordt voor een andere betonlook vloer zoals een betonlook gietvloer, beton ciré vloer of venetiaans woonbeton. Uiteraard komt het ook voor dat de look van deze gevlinderde cementdekvloer ook de doorslag geeft.

Gepleisterde cementdekvloer


Helaas is het technisch niet mogelijk om een gepleisterde cementdekvloer te maken met een droogtijdversneller. Hierdoor zal bij de keuze van deze betonlook vloer altijd gewacht moeten worden, met risico op bevuiling, dat de cementdekvloer volledig droog is alvorens deze afgewerkt kan worden met een transparante matte coating.Gepleisterde cementdekvloer met toplaag kleuring antraciet en afgewerkt met een transparante matte coating.
Gepleisterde cementdekvloer met toplaag kleuring antraciet en afgewerkt met een transparante matte coating.

Facebook   Instagram   Pinterest